Het CDA stemde afgelopen raadsvergadering tegen de ‘teGOEDbon’. Huizenbezitters in Leiden krijgen hiermee een tegoed van €70 voor kleine energiebesparende maatregelen, zoals ledlampen of tochtstrips. Maar de uitvoering blijkt per bon ook €70 te kosten. Van het totale budget van 3 miljoen gaat de helft naar de vouchers. De rest is 6 ton aan marketingkosten en de uitvoering kost bijna 1 miljoen.

Het CDA is uitdrukkelijk vóór het stimuleren van huizenbezitters om hun woning duurzamer te maken. “En we zien ook dat dat met kleine maatregelen kan; zoals de led-lampen, tochtsrips of radiatorfolie.” Maar in dit geval stemde het CDA toch tegen de regeling. Heijnen: “Er is een budget van 3 miljoen. Daarvan gaat 6 ton naar een marketingcampagne en de uitvoering kost 9 ton. Per saldo gaat de helft van het geld dus echt naar duurzaamheid.” 

Verder voegde Heijnen er in de raadsvergadering nog aan toe dat zeker in een tijd van Corona-faillissementen en ontslagen de overheid ‘het niet kan maken geld op deze manier uit te geven’. Dit leefde overigens bij alle andere partijen ook – zo stemde de PvdA voor, met het motto: ‘als er ergens inefficiënt geld uitgegeven moet worden, dan maar in Leiden’.  

“Desnoods storten we het geld terug naar het Rijk” aldus Heijnen. “En zeggen principieel: aan verbrassen van belastinggeld doen wij niet mee.” 

Lees hier meer: https://www.leidschdagblad.nl/cnt/dmf20200416_56275255/wethouder-speelt-voor-energiesinterklaas-in-leidse-vogelwijk-video?utm_source=t.co&utm_medium=referral&utm_content=/

Vragen en/of opmerkingen n.a.v. bovenstaand stuk? Stuur een mail naar ons raadslid Josine Heijnen via [email protected] 

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.