Tijdens een druk bezochte Algemene Ledenvergadering van het CDA Zuid-Holland in Oegstgeest, heeft het CDA de kandidatenlijst voor de Provinciale Statenverkiezingen 2019 vastgesteld. Met haar 4e plek op de lijst is Moniek van Sandick dè CDA-Kandidaat voor de Leidse regio geworden. Na Lijsttrekker Adri Bom-Lemstra is Van Sandick de tweede vrouw op de lijst. Van Sandick heeft enorm veel zin in de verkiezingscampagne en de periode erna. Het CDA heeft momenteel 6 zetels in de Staten, dus is de kans groot dat Van Sandick daadwerkelijk Statenlid gaat worden. "Ik heb heel veel zin in de verkiezingscampagne voor de Provinciale Staten. Zuid-Holland kan nog wel wat meer CDA gebruiken en daar ga ik me voor inzetten."

Van Sandick ziet de Provincie Zuid-Holland als de schakel tussen de gemeentes en de Rijksoverheid, maar ook de schakel tussen de gemeentes onderling, tussen de regio’s en de metropolen. “De provincie is voor mij de beschermer van het weinige groen met oog voor de bovengemeentelijke onderwerpen zoals werkgelegenheid, bereikbaarheid, woningbouw en recreatie. Een pittige provincie gezien de vele mensen, de vele banen, de vele bedrijven en de vele files. De provincie kent daardoor een grote druk op de leefbaarheid voor haar burgers. Hierin een balans vinden is een uitdaging die ik graag met beiden handen aangrijp.”

Moniek van Sandick neemt een ruime dosis aan politieke en maatschappelijke ervaring mee. Zij was van 2006 tot en met maart 2018 actief als CDA Raadslid in Leiden. Zij werd hier onder andere bekend door haar succesvolle inzet voor nieuwe en goed onderhouden gymzalen, het openhouden van zwembad de Vliet en de nog uit te voeren herinrichting voor het park langs de Korte Vliet. 

In haar toekomstige rol als (kandidaat)-Statenlid, ziet Van Sandick voor Leiden en omgeving meerdere uitdagingen. Het dicht houden van de bruggen in de spits in en rondom Leiden bijvoorbeeld, maar ook de zorg voor groen en natuur in dit dichtbevolkte gebied. Een voorstander van gedwongen fusies tussen gemeenten is zij niet maar wel voor een gezamenlijke visie op een goed en divers woningbouwprogramma. "Voor deze punten wil ik me graag hard maken in de Staten. Maar eerst de verkiezingen in maart. Dat moet het eerste hoogtepunt worden!.

Moniek van Sandick volgen? Dat kan via Twitter (hier) en Facebook (hier). Meer informatie over het CDA Zuid-Holland, het verkiezingsprogramma en de kandidatenlijst vindt u hier.

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.