09 juni 2022

Nieuwe fractievoorzitter en raadslid bij CDA

Gisteren heeft Julius Terpstra de burgemeester laten weten zich per 14 juni terug te trekken uit de gemeenteraad om op 16 juni te worden benoemd tot wethouder.

Sebastiaan van der Veer, de huidige nummer 3 op de lijst en duo-raadslid Werk & Inkomen (bestaande uit Economie, Werk, Armoede, Cultuur en Financiën), vervult de vrijgekomen plek. Daarnaast wordt Sebastiaan ook benoemd tot fractievoorzitter van de fractie. Sebastiaan: “Ik ben ontzettend blij dat de fractie het vertrouwen in mij heeft om de komende jaren het CDA te leiden. Ik ga met veel energie aan de slag voor onze stad. De afgelopen weken heb ik samen met Julius onderhandeld. Wat mij betreft staat er een goed akkoord. Nu is het tijd om de plannen uit het akkoord uit te voeren. Samen met mijn collega-raadsleden uit de raad, van coalitie en oppositie, ga ik graag die uitdaging aan!”

Sebastiaan wordt op 14 juni aanstaande benoemd tot raadslid. Sebastiaan blijft lid van de commissie Werk & Inkomen.

Sophie Brinkel wordt tijdelijk vervangen

Huidig raadslid Sophie Brinkel heeft daarnaast aangegeven wegens persoonlijke omstandigheden nog niet terug te keren als raadslid na haar zwangerschapsverlof.

Tobias Sandoval Garcia, huidig duo-raadslid Onderwijs en Samenleving (Onderwijs, Jeugd, Sport en Zorg), zal Sophie vervangen tot en met halverwege oktober 2022. Tobias wordt ook op 14 juni benoemd als raadslid. Hij zal lid worden van de commissie Stedelijke Ontwikkeling (Bouwen, Wonen en Energietransitie). De commissie Onderwijs & Samenleving valt tot en met de zomer ook onder zijn verantwoordelijkheid.

De fractie van het CDA bestaat daarmee vanaf 14 juni uit Sebastiaan van der Veer, Tobias Sandoval Garcia en Annelies van Vark.

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.