16 januari 2018

Roeland Storm genomineerd als Leids raadslid van het jaar

D66-raadslid Eric Krijgsman, GroenLinks-raadslid Jos Olsthoorn en CDA-raadslid Roeland Storm zijn genomineerd voor de titel Leids Raadslid van het Jaar 2017. Dat heeft de jury – bestaande uit journalisten en oud raadsleden – bekendgemaakt. De jury heeft dit keer teruggekeken op de afgelopen raadsperiode 2014-2018 en is op basis daarvan tot deze nominaties gekomen.

Roeland Storm is nooit te beroerd om de degens te kruisen met collega-raadsleden of het college. Niet in de laatste plaats met burgemeester Lenferink als het gaat over veiligheidsvraagstukken. Storm is dan ook thuis in die materie. De criminoloog werkt bij de politie en kent zijn pappenheimers. Ook een actueel thema als problematiek rond verwarde personen heeft bij voortduring zijn aandacht.

Bij de titel Raadslid van het Jaar hoort een wisselbokaal. Deze wordt uitgereikt op vrijdagavond 19 januari in Koetshuis de Burcht tijdens de nieuwjaarsreceptie van D66 Leiden. Het is dit jaar alweer de twaalfde keer dat de verkiezing wordt gehouden. In sommige jaren kent de jury ook een Leidse Effie toe. Die effie is een blijk van waardering die om meerdere redenen kan worden uitgereikt. In het verleden was het bijvoorbeeld een oeuvreprijs of een aanmoedigingsprijs. Of er dit keer ook een effie wordt uitgereikt, wordt pas duidelijk bij de uitreiking op 19 januari.

Als CDA Leiden zijn we trots op Roeland en wensen hem veel succes bij de verkiezing aankomende vrijdag!

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.