13 september 2018

Steun voor de Lepelaar

Leiden wil wijkrestaurant De Lepelaar financieel steunen. Dat schrijft het college van B&W in antwoord op vragen van de CDA-fractie.

Zorginstantie Activite liet in juni weten het wijkrestaurant in de Apollotoren te sluiten. De landelijk subsidie werd namelijk stopgezet. Activite heeft vervolgens niet bij de gemeente Leiden geïnformeerd of daar wellicht financiële steun vandaan kon komen.

Dus gaat Leiden dat zelf aandragen bij Activite en andere betrokkenen. Het stadsbestuur stelt de functie van de wijkrestaurants op prijs en geeft De Parelvissers en Haagwijk elk 7000 euro.

Mocht het onverhoopt toch niet lukken om het restaurant open te houden dan wil Libertas Leiden te hulp schieten. In een gesprek met duo-raadslid Julius Terpstra heeft Libertas laten weten eventueel de bewoners graag te ontvangen in het nabijgelegen restaurant de Parelvisser. Hierbij kan gekeken worden bij hulp bij vervoer.

Bron: Leidsch Dagblad

Heeft u verdere vragen over dit onderwerp? Neem dan contact op met ons duo-raadslid Julius Terpstra (juliusterpstra@hotmail.com)

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.