De Leidse CDA-fractie zet haar vraagtekens bij de rode-loper-benadering van wethouder Dirkse (D66) waarbij buitenlandse bedrijven worden  verleidt om te investeren in Leiden. 

Raadslid Roeland Storm uit met name zorgen omtrent het witwassen van crimineel geld via Leidse bouwprojecten. "De gemeente heeft de mogelijkheid om een zogenaamde Bibob-toets uit te voeren. Met deze toets wordt een bedrijf van A tot Z doorgelicht om te checken of het geen banden heeft met de criminele onderwereld", aldus Storm. In de praktijk blijkt dat de gemeente maar erg weinig van deze mogelijkheid gebruik maakt. 

Een voorbeeld is het Bio Science Park waar de Chinese ondernemer Yisheng de hoofdontwikkelaar is. "Voor het CDA is het compleet onduidelijk waar dit bedrijf voor staat en wat de banden van de onderneming zijn met de Chinese overheid. Wij willen zo snel mogelijk dat wethouder Dirkse (D66) duidelijkheid en met relevante informatie naar de Raad komt!" 

Het hele artikel kunt u vinden op de website van het Leidsch Dagblad: https://www.leidschdagblad.nl/cnt/dmf20200227_97387227/cda-leiden-is-bezorgd-is-rode-loper-voor-buitenlandse-bedrijven-niet-eigenlijk-een-roze-bril?utm_source=google&utm_medium=organic

Vragen en/of opmerkingen? Stuur een mail naar raadslid Roeland Storm via [email protected] 

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.