Het CDA Leiden heeft afgelopen verkiezingscampagne aandacht gevraagd voor eenzaamheid in de stad. Uit cijfers blijkt dat eenzaamheid, ook in Leiden, een groot probleem is. Van jong tot oud. Op maandagavond 1 oktober organiseert de gemeente Leiden een symposium tegen eenzaamheid. Iedereen is van harte welkom in de Nieuwe Energie!

Bij de totstandkoming van het huidige collegeakkoord mochten alle partijen (dus niet alleen de coalitiepartijen) langskomen om hun prioriteiten aan te geven. De coalitiepartijen waren bereid om, waar mogelijk, te kijken of ze aan deze wensen konden voldoen. Het CDA droeg oa de aanpak eenzaamheid aan. In het nieuwe collegeakkoord wil het college, samen met alle partijen in de raad maar ook in de stad, komen tot een aanpak van de eenzaamheid. 

Het CDA heeft het initiatief genomen om samen met het college en alle partijen in de gemeenteraad een aanpak te ontwikkelen. Deze aanpak moet tot stand komen samen met betrokkenen in de stad. In de aankomende periode staat het iedereen vrij om ideeen aan te leveren om eenzaamheid aan te pakken. De aftrap is maandagavond 1 oktober in de Nieuwe Energie. Namens het CDA nodigen we iedereen van harte uit om zijn ideeen en ervaringen te komen delen. Zie de officiele uitnodiging hieronder. 

Voor meer informatie neem dan contact op met ons duo-raadslid Julius Terpstra (06 22 90 24 89).

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.