26 november 2017

Voor zomer: extra kunstgras voor DoCoS

Uiterlijk komende zomer moet DoCoS over een extra kunstgrasveld beschikken. De gemeenteraad heeft dat op voorspraak van het CDA besloten. Met een nipte meerderheid (20 stemmen voor en 19 tegen) nam de gemeenteraad een voorstel aan om DoCoS te voorzien van een extra kunstgrasveld.

Het voorstel om DoCoS al komende zomer van kunstgras te voorzien werd ingediend door de gemeenteraadsfracties van CDA samen met PvdA, VVD en GroenLinks en kreeg ook de steun van Leefbaar Leiden. De fractie van D66 van wethouder Paul Dirkse stemde tegen de motie, evenals de fractie van de SP.

Het besluit werd genomen door de gemeenteraad in het debat over de begroting voor 2018. De raad nam daarmee een voorschot op de zogeheten kadernota buitensportaccommodaties. Volgens deze nota, over de nieuwe inrichting van de voetbalvelden in Leiden, moeten er zes nieuwe kunstgrasvelden komen in sportpark De Mors. Maar vanwege de hoge nood bij DoCoS besloot de meerderheid van de raad nu al uit te spreken dat wat er ook gebeurt, in ieder geval uiterlijk over 8 maanden DoCoS moet beschikken over een extra kunstgrasveld.

Het CDA is blij dat er nu zo snel mogelijk begonnen wordt met de herinrichting van sportpark de Mors en daarbij de komst van een extra kunstgrasveld. Te lang is er is er te weinig gedaan aan de Leidse sportaccommodaties en waar snelheid gemaakt kan worden, moet dat ook direct gebeuren.

 

 

 

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.