“Waar de Rijnen samenkomen..”

Leiden, 1951: mijn vader Adriaan wordt geboren op de Hogewoerd, waar mijn opa en oma een verzekeringskantoor hebben. Hoewel ik geboren en getogen ben in Katwijk, heb ik zo geen drie-oktober gemist en was er voor mijn studie maar één stad waar ik naartoe kon verhuizen.

In 2011 kwam ik Godgeleerdheid studeren, werd ik lid van Minerva, werkte ik in de Bonte Koe en later bij het Leidsch Dagblad. En de rest is history. Anno 2020 woon ik zelf ook op de Hogewoerd met mijn vriend & IT-ondernemer Ravi Chotkan.

 

Naast de gemeenteraad werk ik in Hotel Steeds aan Zee in Katwijk, ons familiebedrijf. Wie een gin- en/of geschiedenisliefhebber is kent mij misschien van de Leidse Gin, waar ik in 2018 ‘Goeie Mie Gin’ lanceerde. Verder ben ik commissaris bij de 3 oktobervereniging, lid van BV Leiden en af en toe nog op het Katwijkse strand te vinden. 

Waar ik mij in de raad voor inzet:

‘Participatie’ rondom bouwprojecten

Van megatorens tot parkeergarages, LEAD tot Bloemistenlaan: participatie in bouwprojecten is in Leiden ondermaats. De Kaasmarktpark(eren)-bewoners hebben al het woord ‘poppenkastparticipatie’ aan hun nep-inspraak in de plannen. Grappig woord, maar ik zet me ervoor in dat dit niet meer gebeurt. Lees meer in het bouwblog.

Bedrijven in de stad

“Ondernemers hangen in Leiden de rood-witte slingers op” zei ik in mijn eerste gemeenteraad. Maar aan het MKB wordt in de politiek niet altijd gedacht. Ik ga voor een goede bereikbaarheid en écht luisteren naar wat ondernemers van de stad vinden. Soms gebruik ik ook het lijntje naar de TK in Den Haag, zoals in de Coronacrisis.

Duurzaamheid

Het buzzwoord van de 20e eeuw, en dat vind ik terecht. Maar wel realistisch blijven en zorgen dat iedereen mee kan doen. Zo is het CDA voor het ‘duurzaamheidsfonds’ waarin huiseigenaren leningen tegen 1% af kunnen sluiten voor bijvoorbeeld zonnepanelen, en willen we woningcorporaties ondersteunen met de verduurzaming. 

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.