Julius Terpstra

Duoraadslid, commissie Onderwijs en Samenleving

Sinds 2010 woon ik in het prachtige Leiden aan Haarlemmerstraat. Momenteel doe ik de geschiedenismaster Political Culture and National Identities aan de Leidse universiteit. Naast mijn werkzaamheden in Leiden ben ik tevens actief als landelijk voorzitter bij het CDJA. Kortom, veel politiek in mijn leven! In mijn studententijd ben ik lid geweest van Navigators Studentenvereniging Leiden, hier heb ik het belang leren inzien van maatschappelijke betrokkenheid. Deze betrokkenheid heb ik ook sterk gevoeld bij het CDJA en het CDA Leiden: mijn club! In mijn vrije tijd trap ik een balletje bij LSVV’70 op de Kikkerpolder. Als duo raadslid voor het CDA Leiden ben ik verantwoordelijk voor Sport, Ondewijs en Studentenzaken. Schroom niet om contact op te nemen.

1. Goede faciliteiten voor de Leidse sportverenigingen. Sport is van essentieel belang voor Leiden!

2. Ruimte voor studentenverenigingen. Deze verenigingen maken de stad bruisend. Deelname aan evenementen in de stad (jazzweek, museumnacht, happitaria) moet niet worden tegengehouden maar juist gestimuleerd! Studenten zijn een verrijking voor de stad.

3. Leiden is dé kennisstad van Nederland. Blijvend wil ik me hiervoor inzetten. Denk hierbij bijvoorbeeld aan voldoende stageplekken binnen Leiden of genoeg studentenkamers.

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.