Ik ben Roeland Storm, 30 jaar, 12 jaar Leidenaar en alweer 2 jaar gelukkig getrouwd. Ik sta voor het CDA op de kieslijst, omdat ik mij bij deze club het meeste thuis voel. Het CDA is een partij die staat voor familie en voor het zorgen voor elkaar. Eerst kijken we naar de mensen om ons heen en dan pas naar de gemeente. Onze partij staat ook voor de zwakkeren in de samenleving, voor hen die niet meer voor zichzelf en voor anderen kunnen zorgen. Op dat moment biedt de gemeente volop ondersteuning.
De afgelopen raadsperiode was ik actief als fractieassistent voor het CDA. Dat betekent dat je eigenlijk een soort secretaris van de fractie bent. Je maakt vergaderverslagen, organiseert werkbezoeken en ondersteunt raadsleden waar dat maar nodig is. Een hele leerzame tijd.
Ik ben erg blij dat ik van de huidige fractie het vertrouwen kreeg om hun fractieassistent te zijn. Nu zijn er op 19 maart weer gemeenteraadsverkiezingen en wil ik graag aan de slag als CDA-raadslid van het mooie Leiden. Een stad met een prachtige historische binnenstad. Maar Leiden is veel meer. Zo heeft onze stad grote buitenwijken met veel groen, waar het prettig wonen is. Zo woon ik met mijn vrouw alweer 2 jaar in de Stevenshof. Een prettige wijk om te wonen met lekker veel groen! Het is goed wonen in de Leidse wijken, maar ik heb ik in de afgelopen jaren een aantal zaken gezien die ik graag wil verbeteren.

Veiligheid voorop 
Als rechercheur in opleiding heb ik een extra oog voor veiligheid. Het is voor mij belangrijk dat bewoners zelf sterk betrokken zijn bij de veiligheidsproblemen in hun wijk. Mensen moeten zelf kunnen aangeven bij gemeente en politie welke problemen er zijn in hun wijk. De gemeente en politie moeten op hun beurt daar goed naar luisteren en daar hun prioriteiten op aanpassen. Zo hebben veel wijken rond oud en nieuw last van vuurwerk, daar zien bewoners graag meer aandacht voor.

Ruimte om te parkeren in de wijk
Steeds meer families hebben meer dan één auto. Je ziet dat de wijken van Leiden daar slecht op berekend zijn. Veel bewoners moeten foutparkeren, omdat er simpelweg geen ruimte is. Daarom moeten er meer parkeerplekken in de wijken komen en is er betere en effectievere belijning van parkeerplaatsen nodig.

Toponderhoud van wegen 
Wegen, fiets- en voetpaden liggen er in Leiden op sommige plekken treurig bij. Helaas ook in de wijken. Dat moet veranderen. Geen pleisterplakwerk, maar toponderhoud is nodig.

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.