Hallo ik ben Stijn Hemel, 55 jaar oud, getrouwd met Margreet en wij hebben een zoon. Ik heb chemische technologie gestudeerd aan de universiteit van Groningen. Na mijn afstuderen ben ik begonnen met werken in de Botlek in de chemische industrie. Door de jaren heen ben ik  binnen ICI, AkzoNobel en Precious Woods van ingenieur naar algemeen directeur door gegroeid. Ik heb naast Nederland ook in een flink aantal andere landen in Europa gewoond (België, Engeland en Duitsland) en in nog meer landen gewerkt. In die tijd woonde ik altijd deeltijd in Leiden want daar woonde en werkte mijn vrouw. Ondertussen woon ik al weer 25 jaar in Leiden, waarvan de laatste 10 jaar ook echte helemaal.

Na jaren in de zakelijk wereld gewerkt te hebben wilde ik graag iets doen dat meer maatschappelijk waarde had en daarom ben ik het onderwijs in gegaan. Ik volg de cursus bij het ICLON in Leiden en ben sinds begin 2020 als scheikundeleraar werkzaam in het voorgezet onderwijs. Ik hockey bij de veteranen van LOHC en zit ook in bestuur van de vereniging.

Ik wil me inzetten voor een Leiden met genoeg ruimte voor haar inwoners en een stad die haar bewoners faciliteert in het maken van eigen keuzes. Een stad waar de gemeente ruimte geeft aan nieuwe bewoners maar de bestaande bewoners net zo belangrijk vindt. Een stad die ruimte biedt aan de economie waar plaats is voor maak-activiteit. Een stad die mensen in hun waarde laat, ze helpt waar nodig en faciliteert om bij te blijven in deze samenleving. Maar ook een stad die financieel gezond is en blijft en dat betekent heldere keuzes maken want je kan niet alles doen.

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.