Ik ben trots op mijn stad Leiden. Ik ben er geboren, getogen, heb er gestudeerd en woon er al mijn hele leven met veel plezier. Ik ben trots op onze oude historische binnenstad, op de oudste universiteit van Nederland,  op Leidens Ontzet maar ook op ons toonaangevende Bio Science Park. Trots op de ondernemers die onze binnenstad laten bruisen, maar ook trots op alle Leidenaren die verenigingen laten leven. Trots op het feit dat je met veel plezier kan wonen, werken, studeren en opgroeien in onze stad.

Ik wil me als lijsttrekker graag inzetten voor het verder versterken van onze stad. Ik wil me inzetten voor een stad waar iedereen kan meekomen, waar je veilig over straat kan. Een stad die bruist van de gezelligheid, waar je goed kan studeren. Een stad waar Leidenaren wonen in een goed onderhouden en schone wijk. Een stad die luistert naar haar inwoners en het lef heeft om plannen te wijzigingen als er geen draagvlak voor is. Een stad met een sterke economie met kennisintensieve bedrijvigheid maar ook de slager op de hoek. Een stad waar we actief met Leidenaren meedenken om de stad duurzamer te maken. Een stad waar Leidenaren kunnen sporten op florerende verenigingen. Een stad die haar financiën op orde heeft en die niet de rekening doorschuift naar toekomstige generaties.

Ik geloof in een CDA dat actief deelneemt aan het versterken van onze stad. Die daarbij de handen ineen slaat met bewoners, bedrijfsleven, instellingen en andere politieke partijen. Een partij die haar leden actief betreft bij de gemeentepolitiek in het stadhuis. Van zo’n partij wil ik graag lijsttrekker zijn. Een lijsttrekker voor u, voor jou en voor Leiden.

Joost Bleijie - Voor u, voor jou, voor Leiden

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.