18 november 2017

CDA bloemenactie voor bijzondere mensen

Al een heel aantal jaren vraagt de fractie van het CDA aandacht voor de inzet van vrijwilligers en mantelzorgers bij organisaties, instellingen, verenigingen, wijken en buurten in Leiderdorp. Op 1 november was de start bij de zeer succesvolle winkelochtend in de Winkelhof voor ouderen en rolstoelgebruikers met jonge begeleiders van de Visser tHooft scholengemeenschap. Peter Hans Koster mocht daar als  begeleider van zo’n 70 leerlingen ( voor de 17 de keer) het  eerste  boeket bloemen in ontvangst nemen.

Een tweede groep vrijwilligers zijn de vrijwilligers bij de Brandweer in Leiderdorp. Zij kwamen op 14 november bijeen voor een oefenavond in de zo vertrouwde kazerne in Leiderdorp. Er kwam gelukkig geen calamiteiten melding binnen, zodat er even tijd was voor de vlaaien die als verrassing  bij koffie konden worden opgegeten. Dit als dank en waardering voor hun  24 uren per dag beschikbaarheid en 365 dagen per jaar. Voor de Leiderdorpse burgers betekent hun aanwezigheid een groot gevoel van veiligheid.

Op zaterdag 18 november heeft het CDA  de volgende bijzondere personen , als dank voor hun vrijwillige inzet en bijdrage aan de Leiderdorpse gemeenschap met een bezoek en boeket bloemen  verrast. Zij zijn een voorbeeld en naar wij hopen een inspiratiebron voor velen.

1 . Regina Krowinkel is lid van de Diaconie in Leiderdorp en als afgevaardigde vertegenwoordigt zij de Goede Herder parochie in het gezamenlijke overleg van de katholieke kerken in Leiden Leiderdorp en Zoeterwoude. Dit is een coördinatie punt voor totaal 8  parochies. Bij vooral kwetsbare situaties wordt er in goed overleg naar verbetering gezocht. Dit verdient groot respect!

2. De heer en mevrouw Kop (Joop en Ank)zijn bijzondere mantelzorgers. Als de buurvrouw na een ziekenhuisopname weer thuis komt, wordt alles geregeld en is thuiszorg niet nodig. Ondank hun leeftijd is omzien naar elkaar vanzelfsprekend , zij verdienen groot respect en waardering.

3. Hans Endhoven heeft zich ruim 10 jaar zeer verdienstelijk gemaakt als lid van het comité Open Monumentendag Leiderdorp. In die periode was hij de laatste 7 jaar voorzitter. Vorige maand nam hij afscheid van het comité. Het OMD comité zorgt elk jaar voor een aantrekkelijk cultureel programma voor de inwoners van Leiderdorp en omstreken. Hiervoor hebben we veel waardering en danken hem daarvoor.

4. Martien Evers en Liesbeth Janssen zijn goede voorbeelden voor het mooi houden van hun woonomgeving in de Voorhof. Martien is voorzitter van de Speeltuinvereniging,  die zij met hun buurtgenoten  samen onderhouden. Zij hebben in goede samenwerking met de gemeente eigen plannen kunnen vormgeven. Veel dank voor de win-win situatie die na deze zomer is ontstaan.
5. Kerem Isik is een heel actieve jongere , die bij het Sociaal Cultureel Werk veel hand- en spandiensten verricht. In het Dwarsgebouw in de Bloemerd is hij met en voor jongeren bezig. Hij zet zich met plezier in. Hij verdient hiervoor  waardering en dank!

6. Mevrouw van Andel is een vrijwilligster in Leythenrode. Zij bezoekt mensen die  door omstandigheden soms weinig bezoek of aandacht krijgen. Zij kan gezellig vertellen en luisteren wat bijzonder wordt gewaardeerd. Ondanks haar leeftijd blijft ze “haar” mensen trouw bezoeken. Dank voor haar jarenlange inzet.

7. De heer William den Heeten is wekelijks actief voor Vluchtelingenwerk. Hij geeft les en begeleidt Vluchtelingen  bij het leren van de Nederlandse taal. Hij doet dit al jaren samen  met een collega in de lesruimte in de Scheppingskerk. Hierdoor werkt hij mee aan een goede basis voor inburgering in Nederland, met meer kansen voor hen, zodat zij zelfstandig contacten kunnen leggen en beter mee kunnen doen. Heel bijzonder!

8. Roald Vahl is al 25 jaar de drijvende kracht achter de jeugdafdeling van Schaak vereniging Leiderdorp. De club heeft een van de grootste jeugdafdelingen  van   Nederland en behoort al jaren tot de vaderlandse top wat prestaties betreft. Roald zorgt ervoor dat elke trainingsavond weer voor zo’n tachtig kinderen de schaakborden en- klokken klaar staan, de lesboeken en wedstrijdformulieren naast hun bord liggen en er voor ieder kind een hartelijk woord is. Daarnaast verzorgt hij schaaktrainingen en is hij actief betrokken bij de organisatie van landelijke en regionale ( school)schaaktoernooien. Voor zijn warme betrokkenheid en waardevolle rol bij het Leiderdorpse jeugdschaken verdient hij grote waardering , respect en heel veel dank.

Op de foto's staan:

1. Peter Hans Koster

2. Brandweer Leiderdorp

3. Brandweer Leiderdorp

4. Brandweer Leiderdorp

5. Regina Krowinkel

6. Ank Kop

7. Hans Endhoven

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.