25 februari 2018

CDA Ruimte aan de samenleving

Op donderdag 22 februari ging CDA lijsttrekker Mirjam van der Stelt op bezoek bij buurtvereniging Op Dreef. Voor het CDA is dit een voorbeeld van ruimte geven aan de samenleving. 

Op donderdag 22 februari ging lijsttrekker Mirjam van der Stelt op bezoek bij twee bestuursleden van buurtvereniging Op Dreef. Voorzitter Frank Versteegen en secretaris Jeanine van Jaarsveld vertelden hoe een paar jaar geleden de buurt in actie kwam toen bleek dat het speeltuintje achter de Luykendreef zou verdwijnen. Zij richtten een buurtvereniging op en werden daar met raad en daad door de gemeente bijgestaan. Kosten voor notaris en Kamer van Koophandel werden vergoed en ook het grondverzet zal door de gemeente worden geregeld en betaald. De buurtvereniging heeft de speeltuin geadopteerd met als doel een ontmoetingsplek te kunnen zijn voor alle buurtbewoners, jong en oud. Men zit vol plannen: speeltuin opknappen, moestuin maken, bankjes plaatsen, kleine evenementen als een barbecue organiseren etc. De vereniging zoekt om dit alles te kunnen realiseren nog sponsors, zie voor meer informatie hun website: www.bvopdreef.nl

Voor het CDA is dit een voorbeeld van ruimte geven aan de samenleving. Wij kiezen voor een gemeente die initiatieven van inwoners ruim baan geeft. Zo nodig faciliteert de gemeente deze initiatieven met advies en medewerking en soms ook financieel. Het CDA ondersteunt initiatieven van mensen en verenigingen vanuit ons vertrouwen in de samenleving.

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.