27 mei 2021

Rommel in Park Agthoven

Met het vertrek van afvalverwerker Vliko aan de Achthovenerweg is er besloten deze grond terug te geven aan de natuur. Dus heeft Leiderdorp er een nieuw parkje bij, genaamd Park Agthoven. Uiteraard een prachtig initiatief, met o.a. een bijen- en vlinderidylle.

Helaas bleek het opgeleverde park vol te liggen met glasscherven, plastic en andere rommel. CDA-raadslid Medea Hempen heeft daarop vragen gesteld aan de verantwoordelijk wethouder Rik van Woudenberg. De wethouder heeft ingegrepen door het vuil te laten opruimen. Uit de beantwoording van de vragen blijkt dat de wethouder meent dat alles volgens de regels is verlopen.

Uiteindelijk gaat het erom dat een park veilig is en niet alleen maar of de regels zijn gevolgd. Dit was voor Medea Hempen voldoende aanleiding om vervolgvragen te stellen. Is de opgebrachte laag schone grond wel dik genoeg, en welke lessen trekt het college hier uit? Recent is er opnieuw vervuiling geconstateerd, waardoor de vragen alleen maar meer relevant zijn geworden.

 

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.