02 maart 2022

Sander den Outer wil jongeren vertegenwoordigen in gemeenteraad

CDA’er Sander den Outer is met zijn 26 jaar één van de jongste kandidaten bij de gemeenteraadsverkiezingen op 16 maart a.s. En met zijn 3e plek op de lijst is hij de meest kansrijke jongere in Leiderdorp op een plek in de gemeenteraad.

Sander vindt het belangrijk dat de stem van jongeren wordt gehoord in de lokale politiek. ‘De huidige samenstelling van de gemeenteraad is geen representatieve weergave van de Leiderdorpse samenleving. Veel actuele vraagstukken gaan jongeren direct aan’, stelt Sander. ‘Zo is het voor veel jongeren onmogelijk om een geschikte woning te vinden en hierdoor zijn zij genoodzaakt om langer thuis te blijven wonen of te verhuizen naar andere gemeenten. Terwijl zij het liefst hier in Leiderdorp zouden willen blijven. Ik vind dat we de belangen van jongeren beter in ogenschouw moeten nemen en ik wil me daar de komende jaren voor gaan inzetten in de gemeenteraad.’

Naast wonen zet Sander zich ook in voor duurzaamheid, veiligheid, jeugd en sport. Sander is geboren en getogen in Leiderdorp en was tijdens zijn jeugd onder andere actief bij RCL. Sander volgde de officiersopleiding aan de Koninklijke Militaire Academie in Breda. Inmiddels werkt hij als officier bij de Koninklijke Luchtmacht en met dezelfde passie en hetzelfde verantwoordelijkheidsgevoel wil hij zich de komende jaren gaan inzetten voor Leiderdorp.

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.