27 december 2012

CDA op bezoek bij creatief Camuz

Afgelopen week heeft het nieuwe theaterbestuur, ondernemers uit het Damcentrum en het college van burgemeester en wethouders overeenstemming bereikt over het openhouden van theater Camuz in Leidschendam. Drie ondernemers gaan onder een nieuwe naam een doorstart maken met het theater. CDA-raadsleden Maarten Jansen en Aart Paardekooper zijn daarom naar Camuz gegaan om met de ondernemers te praten over deze creatieve oplossing met de verschillende partijen.  

Als gevolg van de bezuinigingen van de gemeente op de subsidie zou theater Camuz haar deuren moeten sluiten. Een van de oplossing was dat Camuz samen zou gaan met theater de Tobbe in Voorburg. Afgelopen zomer zijn er meer dan 4000 handtekeningen tegen sluiting van Camuz aangeboden aan wethouder Van Ostaijen. Dat er dus draagvlak voor het openhouden van theater Camuz is in de gemeente was hiermee wel duidelijk.

Die kans hebben ondernemers Alfred van Kesteren, Ingrid Blom en Oscar van Schijndel gegrepen en hebben een plan voor een doorstart gemaakt. Het plan komt in de eerste gemeenteraadsvergadering van 2013. Het CDA zal goed naar het plan kijken, maar vindt dat theaterbestuur, ondernemers en het college alle lof verdienen dat er nu een goed plan ligt.

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.