05 maart 2022

Een boom erbij voor elke nieuwe inwoner

Op zaterdag 5 maart werd door het CDA Leidschendam-Voorburg symbolisch een boom geplant bij station Voorburg. "De afgelopen tijd, zeker toen we zoveel thuis zaten door corona, heeft laten zien hoe belangrijk het is om genoeg parken, bomen en bloemen in onze buurt te hebben", aldus Liesbeth van der Heide, de nummer 2 op de lijst. "En als we om ons heen kijken zien we dat er nog te veel plekken zijn in onze gemeente die vooral bestaan uit tegels en beton." Dat geldt zeker voor de grote betonbak rondom station Voorburg. 

CDA steunt lokale ondernemers - deze boom werd gekocht bij Tuincentrum Hofwijck, met dank aan Ron voor zijn hulp en advies

Het CDA zet zich in onze gemeente in voor meer groen. Groen vergroot niet alleen de leefbaarheid, het is ook van groot belang voor meer gezonde lucht, om water op te vangen en hittestress tegen te gaan. Ook zorgt het voor ontmoeting tussen jong en oud en biedt het ruimte voor sport en plezier. Niet voor niets is de titel van het CDA-programma: 'Verbindend aan de Vliet'. 

Als CDA vinden we niet alleen dat de gemeente veel meer moet investeren in bomen, planten en struiken in de openbare ruimte, ook moet de gemeente wat ons betreft vol gaan voor vergroening van tuinen en daken en bewoners de ruimte geven zelf bloemperkjes aan te leggen op de stoep rondom bomen. Dolf Bruins, de nummer 6 op de CDA-lijst: "We moedigen iedereen aan om ook zelf aan de slag te gaan met je eigen tuin en je directe omgeving, plant meer groen."

De afgelopen jaren hebben we ons ondermeer ingezet voor 1.000 bomen extra en bloemperkjes rond afvalcontainers. Dat heeft bijgedragen aan vergroening en minder verrommeling in de gemeente. We gaan de komende jaren door met vergroening zodat we onze gemeente samen nog mooier maken.

De boom is aangeboden aan de gemeente en zal een mooie plek krijgen. De boom symboliseert de inzet van het CDA voor de komende periode. Van der Heide en Bruins: 'Wat ons betreft: een boom erbij voor elke nieuwe inwoner."

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.