25 maart 2022

Jong politiek talent als jurylid bij Jongerenpodium Talentenloods

Donderdag 24 maart was aanstaand commissielid van CDA Leidschendam-Voorburg Jorrit Koster als jurylid en spreker aanwezig bij Jongerenpodium Talentenloods in Theater Ludens. “Het was een eer om gevraagd te worden. Ik heb met veel verbazing gekeken naar het diverse talent dat onder generatiegenoten in deze gemeente leeft”.

Jorrit werd uitgenodigd in het thema ‘jong talent’ om niet alleen te jureren maar ook iets te vertellen over zijn politieke ambitie voor de komende 4 jaar als jongeren-commissielid voor het CDA. Hij benadrukte de noodzaak van het wederopbouwen van vertrouwen in elkaar. “Ik denk dat er genoeg signalen zijn, zoals de lage opkomst bij de verkiezingen, dat er veel wantrouwen is in de samenleving. Als jong persoon moet ik het langst mee in deze samenleving en vind ik het belangrijk dat deze samenleving gezond blijft. Daarvoor moeten we de trend van wantrouwen doorbreken en bouwen aan vertrouwen. De eerste stap om dat te bereiken ligt bij de gemeentepolitiek. Wij moeten zichtbaarder en toegankelijker zijn, en duidelijker uitleggen welke keuzes we maken en waarom. We moeten vooral meer praten met de inwoners zodat we als raads- en commissieleden echt zichtbaar ín de samenleving staan en ernaast. Dat is mijn missie”.

Naast zijn verhaal mocht hij verschillende acts jureren. “Er was een breed en divers scala aan talent. Er waren zangtalenten die mij wisten te raken met hun zangkunsten. Er waren creatieve kunstenaars die maatschappelijke thema’s op een briljante wijze wisten aan te kaarten in hun werk. Ook waren er muzikanten die met hun muziek een verhaal wisten te vertellen. Maar het was vooral ook mooi om te zien hoeveel plezier de jongeren er aan hadden. Het is mooi dat de organisatie een podium biedt voor talentvolle jongeren om op een leuke manier hun talent te delen met de gemeenschap. Het was een enorme eer om daar als jurylid bij aanwezig te zijn.”

 

(Photo door Willemien Rotteveel)

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.