16 juli 2014

Raadsflits 15 juli 2014

CDA: Fooi voor inwoners
Het College van GBLV, VVD en D66 is inmiddels ruim 2 maanden aan de slag. Reikhalzend keken we uit naar de Kaderbrief die een tipje van de sluier zou oplichten van wat dit nieuwe College precies wil bereiken, maar die ruim twee maanden waren blijkbaar niet voldoende om meer inzicht in de plannen voor volgend jaar te bieden. Het blijft alleen bij een toelichting op de financiƫle veranderingen die van buiten op ons afkomen. Het CDA vindt dit uitermate teleurstellend.

Lastenverlichting voor de inwoners
De door het College toegezegde eenmalige lastenverlichting van 175.000 euro is wel opgenomen. We hebben het hier over eenmalig 2,40 euro lastenverlichting per inwoner! Terwijl we straks alleen al voor Leidsenhage 7 miljoen euro aan extra inkomsten krijgen. Het CDA vindt het onbegrijpelijk dat het College niet nu al met verdere plannen komt. Dus komt er weer een zoveelste verkenning naar verdere lastenverlichting voor de inwoners of blijft het bij deze fooi van 2,40 euro per inwoner?

Moskee
De afgelopen weken zijn tientallen bewoners van de wijk de Zijde in Leidschendam overvallen door de mogelijke komst van een moskee in hun woonwijk. Slechte communicatie van het College van Burgemeester en Wethouders versterkte niet het vertrouwen van de inwoners in de gemeente. Oplossingen voor de parkeerproblematiek en de toegang tot de wijk zijn nog steeds een punt van zorg bij de bewoners. Vooralsnog is onduidelijk of de Stichting Eenheid zich binnenkort gaat vestigen in het voormalige TIO-gebouw.
 


Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.