19 mei 2020

Raadsflits 18 mei 2020

Leidschendam veilig en rustig voor iedereen

 

Rust en veiligheid daarom vroeg het CDA een spoeddebat aan. Nu groepen misbruik maken van ‘omstandigheden’ om de inwoners van Leidschendam-Noord het leven zuur te maken, is de maat vol.

 

Rust voor familie en buren

Jongeren die hun familie en buren het leven zuur maken moeten van de straat. Het CDA wil daarom een avondklok in te stellen. Dat is een zwaar middel maar dat is wel een steun in de rug voor onze politiemensen en brandweerlui die de effecten van het wangedrag ondergaan. Helaas was voor deze motie geen steun van de andere partijen.

 

Overlastgevers aanpakken

Wel was er steun voor andere maatregelen waar het CDA en andere partijen de burgemeester een opdracht gaven. De oproep om preventief te gaan fouilleren om brandstichters afschrikken. Voorzieningen in het Prinsenhof, zodat het voor iedereen beter leven is. Het aanbrengen van meer verlichting vergroot het veiligheidsgevoel. Er is een taak voor de buurtpreventieteams die al fantastische werk leveren. Die mogen extra versterking en aandacht krijgen. Dat zijn volgens het CDA opdrachten en mogelijkheden voor inwoners van wijk die beter verdienen.

 

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.