03 maart 2015

Verkiezingen: Waterschap ook zichtbaar in stedelijk gebied

Waterwerken zijn ook in Leidschendam-Voorburg gebied te zien. Waterschappen zijn overal actief. Ook in de gemeente is in gebouwd gebied op veel plaatsen te zien wat waterschappen doen.

Het CDA staat voor waterschappen, die berekend zijn op hun taak. Droge voeten en schoon water is de missie. Ook in Leidschendam-Voorburg is op veel plaatsen te zien wat er aan waterbeheer wordt gedaan. 'Het waterspoor is een mooi voorbeeld van het resultaat van samenwerking tussen waterschap en gemeente. Watergangen zijn verbonden met elkaar en zijn verbreed. Bij grote hoeveelheden neerslag wordt zo voorkomen dat we natte voeten krijgen,' zegt Leo van Ewijk, CDA-kandidaat (nr. 18) voor het Hoogheemraadschap van Rijnland. Maarten Jansen, kandidaat voor Delfland vult aan: 'Voor de realisatie hebben de Hoogheemraadschappen Delfland en Rijnland goed samengewerkt met de gemeente Leidschendam.'

Langs het waterspoor is de Velostrada gerealiseerd. 'Goed voorbeeld van inpassing van een fietsroute voor woon-werkverkeer tussen Leiden en Den Haag en samenwerking van diverse overheden,' aldus Theo Schmitz, CDA kandidaat (nr. 20) voor Provinciale Staten van Zuid-Holland.

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.