Diederik Visser

Raadslid

 

 

Mijn naam is Diederik Visser ik ben 66 jaar, RK, vader van drie kinderen. Ik woon sinds 1991 in Voorburg. Eerst woonden we in Voorburg-Midden nu woon ik in het centrum van Oud-Voorburg. Tot 4 december 2021 was ik woordvoerder van een gedeputeerde van de provincie Zuid-Holland. Nu ben ik gepensioneerd. Ik heb praktisch mijn gehele werkzame leven voor Rijk, gemeenten en provincie gewerkt. In mijn vakanties ben ik graag in ons familiehuisje in de Duitstalige Belgische Eiffel waar ik klus en wandel. Mij kun je wakker maken voor een boek en voor de krant. Ik ben een nieuwsjunk, lees graag en veel en met name over geschiedenis. Ik ben op dit moment raadslid. Daarnaast ben ik actief als bestuurslid van de wijkvereniging Oud-Voorburg Ik probeer als lid van het BPT Voorburg-West de wijk wat veiligheid te geven en ben actief als buddy en in deze Covid-periode voor  het Rode Kruis. Eerder was ik betrokken bij de scholen en de sportverenigingen van mijn kinderen in Voorburg. Mijn jeugd heb ik doorgebracht in België (Brussel), mijn studiejaren in Utrecht. En natuurlijk ben ik zo trots als een pauw met tien veren op mijn drie kinderen.

Ons slogan: "Verbindend aan de Vliet"

De Vliet is er altijd, Sinds mensenheugenis de verbindingsader van en in Leidschendam, Voorburg en Stompwijk. Sinds het kanaal van Corbulo is gegraven brengt het mensen bij elkaar en draagt het bij aan onze voorspoed. Dat wil ik met het CDA uitdragen we zijn er en we zijn er voor iedereen, altijd.

Mijn punt uit het programma

Het verkiezingsprogramma is breed programma met aandacht voor alle onderwerpen die van belang zijn voor de inwoners van Leidschendam-Voorburg. Het hoofdstuk dat mij het meest aanspreekt is het hoofdstuk: voor jong en oud.  Dat beschrijft en biedt mogelijkheden op vele gebieden hoe de solidariteit tussen de generaties en het sociale leven in onze gemeente nog meer waarde en inhoud kan krijgen.

Kernwaarde

De kernwaarde die daar (ook) bij hoort is solidariteit: leven in een gemeenschap heeft pas echt waarde als je dit deelt en beleeft met je buren.

Het programma

Door deze elementen is, samen met de onderwerpen uit de andere hoofdstukken, het CDA-programma een solide programma. Omdat het op basis van fundamentele en universele waarden is gebaseerd en deze ook vertaald naar reële plannen voor een betere toekomst.

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.