Liesbeth van der Heide

Vice Voorzitter

Aangenaam, mijn naam is Liesbeth van der Heide, vice-voorzitter van het CDA afdelingsbestuur hier in Leidschendam-Voorburg. In 2018 ben ik samen met mijn partner naar Voorburg verhuisd vanuit Den Haag waar wij nu samen met onze zoon - die hier is geboren - al een paar jaar met veel plezier wonen. Ik werk bij de gemeente Den Haag als bestuursadviseur bij de Directie Veiligheid en geef daar leiding aan het team preventie, polarisatie en radicalisering. Daarnaast werk ik sinds 2011 als onderzoeker en docent aan de Universiteit Leiden op het thema radicalisering en terrorisme.

Van huis uit ben ik opgegroeid met interesse in wat er speelt in Nederland en in het buitenland en wat de politiek daarin doet en kan betekenen. Na een studie politicologie aan de VU en een stage op het Binnenhof ben ik nog een tijdje actief geweest in de commissie buitenland van CDA Zuid Holland. De lokale politiek trekt mij zeer - juist omdat het betrekking heeft op alles in onze eigen, directe omgeving. Of het nou gaat om luchtkwaliteit, het aanleggen van een brug, de corona-maatregelen en de communicatie daarover, de veiligheid in wijken of bomen die al dan niet gekapt moeten worden - het zijn allemaal thema's die direct relevant zijn voor mij en voor jullie.

De C van het CDA is een belangrijk uitgangspunt voor mij; waarden als verantwoordelijkheid en solidariteit krijg ik zondags mee vanaf de preekstoel en de vraag is hoe we dat vertalen in politieke keuzes. Als vice-voorzitter wil ik me hier graag voor inzetten en hoop dat samen met vele van jullie te mogen doen.

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.