Ben Lanser

Raadslid

Lid Commissie Maatschappij en Financiën.

Mijn naam is Ben Lanser, inmiddels dertiger, getrouwd met Maxime en sinds 2018 betrokken bij het CDA-Lisse als raadslid. Daarnaast ben ik werkzaam in de financiële wereld in de Duin- en Bollenstreek.

Voor mij zijn belangrijke basiswaarden: betrokken, open en weloverwogen. In alles was je als gemeenteraadslid doet, dien je deze drie toe te passen. Je kan pas beslissen als je betrokken bent bij een onderwerp. Dat moet in een open dialoog met verschillende partijen besproken worden om vervolgens een weloverwogen beslissing te nemen wat ten goede komt aan de inwoners van Lisse. De raad zit er namelijk voor jou.

Een overtuiging is dat de inwoners er van uit moeten kunnen gaan dat de gemeente Lisse verstandig met hun financiële middelen om gaat, ook vanuit het CDA-beginsel rentmeesterschap. Vanuit de commissies Maatschappij en Financiën, auditcommissie en rekenkamercommissie Hillegom-Lisse, houd ik voor het CDA een vinger aan de pols omtrent verstandig (financieel) beleid en probeer te verbeteren waar nodig.

Ook ben ik penningmeester van het CDJA Duin- en Bollenstreek. Dat is de jongerenafdeling van het CDA, de enige politieke jongerenafdeling in de hele Duin- en Bollenstreek. Door deze jongerenafdeling worden jongeren extra betrokken bij het CDA. Of het nu gaat om jongerenwoningen, openbaar vervoer of een jongerenplek: de jongerenafdeling houdt het CDA scherp!

Wil je een keertje meelopen bij het CDA of het CDJA of een keer een drankje doen om meer te weten te komen over ons? Stuur gewoon een mailtje naar b.lanser@raadlisse.nl, vind ik leuk! Je bent van harte welkom

 

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.