Marianne Bergman

Raadslid

Mijn naam is Marianne Bergman. Al vele jaren ben ik werkzaam in de gezondheidszorg als doktersassistente. Daarnaast ben ik raadslid voor het CDA Lisse en ben ik lid van het CDA Platform Mobiliteit Zuid-Holland, bestuurslid van het comité Open Monumentendag en werk ik als vrijwilliger bij de Voedselbank Lisse.

Bij het werk als raadslid gaat het om menselijk geluk, waardigheid, veiligheid, zorg voor elkaar, respect, gemeenschapsbesef. Voor mij constante waarden, die leidend zijn voor het innemen van politieke standpunten.

Als raadslid moet je niet alleen in het gemeentehuis vergaderen, maar als volksvertegenwoordiger ook weten wat er op straat speelt. Gesprekken met burgers, bedrijven en maatschappelijke organisaties zijn voor mij dan ook van wezenlijk belang.

In de afgelopen raadsperiode heb ik me volop ingezet binnen de 3 decentralisaties van het sociaal domein: zorg, werk en jeugdhulp. Het zijn voor mij belangrijke onderwerpen, waarbij in deze tijd vaak een beroep gedaan wordt op de kracht van mensen zelf. Het CDA sluit zich daarbij aan, maar weet, dat niet alle mensen daar sterk genoeg voor zijn. Mensen, die zorg nodig hebben, moeten voldoende zorg kunnen krijgen. Hun zorg is ónze zorg. Hiervoor zal ik me ook weer de komende periode voor inzetten. Niemand mag buiten de boot vallen.

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.