04 juli 2020

Leden aan het woord: Jaap Poldervaart

In 2009 kreeg ik meer tijd om me te verdiepen in de plaatselijke politiek. Ik was altijd al volger en stemmer in de CDA - hoek en heel mijn leven politiek geïnteresseerd. Via de pers kon je wel de landelijke politiek redelijk volgen, maar plaatselijk moest je er wat meer energie insteken om achter de ins en outs te komen. Dit was een goede reden voor mij om CDA - lid te worden en ik heb contact gelegd met de plaatselijke afdeling. Van de openheid naar mij toe als nieuwkomer, werd ik nog enthousiaster waardoor ik ook bestuurslid werd.

Vanuit het bestuur bezoek ik regelmatig fractievergaderingen. Ook daar is al ruimte om mee te denken, te praten en te ontmoeten. Voor mij is het verder belangrijk om met een leuk team van mooie mensen samen te werken aan een mooiere stad.

Het contact met verschillende maatschappelijke organisaties, betrokken inwoners en andere politieke partijen is mooi en interessant. Het besturen van een club/afdeling is vervolgens iets wat goed bij mij past. Zeker het oppakken van campagnes, acties en bijeenkomsten, maakt het compleet en gevarieerd.

Een bijkomend voordeel van lid worden van een landelijke partij, is dat je ook regionaal en landelijk betrokken bent en je stem kan laten horen.

Jaap Poldervaart

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.