04 juli 2020

Moe

Ik ben best moe. Het is nog twee weken en dan begint de zomervakantie. Ik vraag me af waarom ik zo moe ben, voor mijn gevoel meer dan andere jaren. Zou dat door de Corona-tijd komen?

Na de lock-down was ik elke avond thuis, dat gebeurt normaliter alleen in de zomervakantie. Geen vergaderingen, geen bijeenkomsten, geen sport, best saai. Het enige voordeel is dat ik meer boeken gelezen heb. Er waren zorgen, over mensen met Corona, over hoe alles gaat in de stad en in het land. Na een paar weken begonnen de digitale vergaderingen in de gemeenteraad en op het werk. Dat was een prima oplossing, voor een poosje. Ik miste het persoonlijke contact, de non-verbale reacties, de sfeer. Ik was ook blij dat ik na een tijdje weer naar het stadhuis mocht om commissievergaderingen voor te zitten en dat ik weer mocht gaan werken. Fijn om weer met andere mensen te praten, naast mijn eigen gezinsleden.

Het lijkt dat ik een rustige periode met weinig activiteiten achter de rug heb, maar toch ben ik best moe, van alles. Op een of andere manier kost deze coronatijd veel energie. En ik ben nog steeds bezorgd. Ik maak me zorgen over de besmettingen in de Tweemaster, zowel voor de bewoners als het personeel. Een hele heftige tijd voor alle betrokkenen.

En dan is het bijna zover. We gaan ons opmaken voor een zomervakantie, voor sommigen ook heel anders dan gepland. Veel sportclubs hebben deze week hun laatste buitentrainingen voor de jeugd. Activiteiten van andere clubs en verenigingen zijn abrupt geëindigd in maart en gaan in september weer van start. Zo hebben we allemaal te maken met dingen die anders gaan in 2020.

Ook de vakantie zal bij velen anders gaan. Reizen gaan niet door, campings zijn volgeboekt. Gelukkig kunnen we dichtbij huis ook nog activiteiten ondernemen. En de bibliotheek heeft heel veel mooie boeken om te lezen. Maar er zijn ook nog veel zorgen. En zorgen verdwijnen niet in de vakantie.

Ik hoop van harte dat u uitrust en nieuwe energie opdoet. Dat u vol frisse moed na de vakantie uitgerust aan de slag kunt gaan.

Ik wens u een goede vakantie toe.

Henrike Heijboer

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.