12 januari 2016

Succesvolle nieuwjaarsbijeenkomst met Agnes van Ardenne

Op woensdagavond 13 januari heeft het CDA Maassluis een druk bezochte nieuwjaarsbijeenkomst gehouden.

Naast de CDA leden die aanwezig waren, waren ook diverse collega politieke partijen en mensen uit het bedrijfsleven aanwezig.

Agnes van Ardenne hield een interactieve spreekbeurt waarbij ze in ging op 'the next economy'. Over de veranderende rol van producenten, maar ook van grondstoffen en afvalstoffen. Rozen die niet meer gekweekt worden voor de bloemen, maar juist voor de natuurlijke kleurstoffen. Afval wat bestaat uit bladeren van tomaten planten, waar grondstoffen voor medicijnen of andere toepassingen uit gewonnen kunnen worden. Melk wat misschien in de toekomst niet meer geproduceerd wordt voor de export (dat kunnen lokale producenten in de toekomst duurzamer zelf doen), maar om grondstoffen uit de melk te halen voor meer specialistische toepassingen. De groei van banen in de regio blijft achter, maar kan door toepassen van kennis en nieuwe technologiën weer duurzaam economische groeien.

De vragen die gesteld werden en de discussies die hierop volgende lieten zien dat er nog een lange weg te gaan is, maar dat er volop kansen liggen voor onze regio.

De avond werd afgesloten met een gezellig samenzijn, onder het genot van een hapje en een drankje.

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.