30 mei 2020

Wandelen

Sinds ik niet meer kan sporten bij mijn favoriete sportschool, heb ik me voorgenomen thuis te sporten. Dat was niet echt een succes. Ik ben namelijk goed in uitstellen. Ik hou erg van groepslessen en alleen sporten vind ik saai. Van uitstel kwam afstel. En wat was het fijn om afgelopen week weer groepslessen te volgen, buiten. Het was heerlijk met het mooie weer. Het sporten heb ik echt gemist in de corona tijd.

Om het niet sporten in de afgelopen twee maanden te compenseren, ben ik meer gaan wandelen. Ik hou erg van wandelen langs het water en loop graag naar de Nieuwe Waterweg. Ik geniet van de schepen op de Waterweg, het grootse water, het mooie uitzicht, ik word er blij van. Water verveelt nooit. In West Maassluis kun je tegenwoordig ook een leuk rondje wandelen langs de Oranjeplassen of door het Sterretjesbos. De Weverskade vind ik ook altijd leuk, maar is tegenwoordig wel erg druk met fietsers. 

Als je wandelt, heb je alle tijd om, om je heen te kijken. Ik geniet van bloemen die opkomen, van vogels en mooie natuur. Ik zag laatst een ooievaar in de Boonerlucht lopen op een pas gemaaid grasveld. Zo leuk! En ik heb iets nieuws ontdekt: boerenpaden. In de Foppenpolder en de Aalkeetbuitenpolder zijn boerenpaden. Erg leuk om langs de Boonervliet te lopen en weilanden dwars over te steken. Je kunt starten bij de Karperhoeve of Toeristisch Overstappunt Maasland, Kortebuurt 15. Een aanrader. Ik heb erg genoten van deze wandelingen.

Als ik na mijn favoriete rondje Waterweg over de markt loop, zie ik lege terrassen. Dan mis ik de gezelligheid van mensen op de markt, genietend van een drankje of een ijsje. 

Ons geduld wordt beloond ... op 1 juni mag het weer: Tweede Pinksterdag. Op deze feestdag mogen weer gebruikmaken van de terrassen op de markt. Wel reserveren. De ondernemers in Maassluis kunnen niet wachten om ons een welverdiend drankje aan te bieden, na een heerlijke wandeling. 

Ik wens u fijne Pinksterdagen, geniet van uw omgeving en onze ondernemers verwelkomen u graag!

Henrike Heijboer

(Voor meer info over boerenpaden: https://www.staatsbosbeheer.nl/routes/midden-delfland/wandelroute-boerenpad-foppenpolder)

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.