Ingje van Roest

DB-lid Verenigingszaken

Voor velen waarschijnlijk een nieuw gezicht! Sinds kort mag ik het DB van het CDA Zuid-Holland versterken op het gebied van verenigingszaken. Daarom wil ik me graag aan jullie voorstellen.

Ik ben Ingje van Roest, 25 jaar en sinds een paar jaar met veel plezier ‘import-Hagenees’. Dit jaar ga ik met mijn verloofde in Oegstgeest wonen; uit het mooie en veelzijdige Zuid-Holland willen we nog lang niet weg!

Tijdens mijn studie Bestuurskunde in Nijmegen heb ik met overtuiging gekozen voor het CDA, de partij die uitgaat van de kracht van het maatschappelijk middenveld zoals kerken, verenigingen en liefdadigheidsinstellingen. Met een sterk en gesteund maatschappelijk middenveld en de individuele betrokkenheid van mensen bereiken we meer.

Ik weet nog goed hoe leuk en spannend het was om met een paar studievrienden voor het eerst naar een activiteit te gaan: de traditionele CDA-Vierdaagseborrel in Nijmegen. Tijdens mijn studietijd ben ik actief geweest als penningmeester bij het CDJA Gelderland. In deze tijd hebben we veel leuke en uiteenlopende activiteiten georganiseerd en jongeren enthousiast gemaakt voor politiek.

In het dagelijks leven werk ik als Adviseur Begroting bij Rijkswaterstaat. Ik houd me onder andere bezig met de totstandkoming van de begrotingen van het ministerie van IenM en geef financieel strategisch advies aan het bestuur.

De komende tijd ga ik benutten om te verkennen waar onze inzet op het gebied van verenigingszaken het meest loont en waar de meeste behoefte aan is. Mocht je op voorhand vragen of ideeën hebben, neem gerust contact op: via ingjevanroest@gmail.com, tel.: 06-12972565 of LinkedIn.

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.