Daniël Francke

bestuurslid


Daniel Francke

E-mail: franckedaniel333@gmail.com

Mijn naam is Daniël Francke, ik ben twintig jaar en studeer op dit moment met veel plezier aan de Universiteit Leiden in het prachtige Zuid-Holland. Ik ben bezig met de studie International Studies waarbij ik me specialiseer in het Midden-Oosten.
 
Ik ben geboren en getogen in Zeeland, maar Zuid-Holland is ondertussen ook als een thuis gaan voelen voor mij. In deze provincie ben ik sinds april 2019 voorzitter van het CDJA Zuid-Holland. Met het CDJA helpen wij jongeren om politiek actief te worden en om onderwerpen die voor jongeren belangrijk zijn onder de aandacht te brengen.
Op de Algemene Ledenvergadering in november 2019 ben ik ook verkozen voor het bestuur van CDA Zuid-Holland. Ook vanuit deze functie wil ik het geluid van jongeren laten horen.

Ik ben lid geworden van het CD(J)A omdat we in het midden van het politieke spectrum, maar ook in het midden van de samenleving willen staan. Ik zie dan ook uit naar de samenwerking met de andere bestuursleden en de afdelingen om zij aan zij Zuid-Holland een nog iets mooiere plek te maken.

Portefeuille
- communicatie
- teambuilding

Contactpersoon voor:
- Buitenland Netwerk
- CDJA

Regiocontactpersoon voor:
- Barendrecht
- Capelle aan den IJssel
- Ridderkerk
- Rijswijk
- Westland
- Zuidplas

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.