Ellen Verkoelen

Ellen Verkoelen, vicevoorzitter CDA-fractie Provinciale Staten

Lid Statencommissie Ruimte & Leefomgeving en Duurzame Ontwikkeling
Klik hier voor het volledige overzicht van de woordvoerderschappen van Ellen Verkoelen.

Twitter: @EllenVerkoelen
E-mail: pjhd.verkoelen@statenzh.nl

Persoonlijk: "Geboren uit een Limburgse vader en een Belgische moeder in het Brabantse ’s-Hertogenbosch, toog ik op mijn 22ste naar Delft. 35 jaar verder ben ik als werkende moeder van twee schitterende kinderen volledig ingeburgerd Zuid-Hollandse. Ik woon in het prachtige multiculturele Rotterdam, een no-nonsense stad waar ik mij als een vis in het water voel."
Lid van het CDA sinds 2008

Ambitie: "Ik wil bijdragen aan een politiek waar de maatschappelijke belangen van mensen tot hun recht komen. Voor de komende Statenperiode betekent dat voor mij werken aan een duurzaam en toekomstbestendig energiebeleid in goede relatie tot een florerende economie."

Het mooiste aan Zuid-Holland is... "de dynamiek en diversiteit. Ik hou van de hectiek in de Rotterdamse haven en van de geschiedenis van pittoreske stadjes als Gouda en Delft. Ik kom tot rust al wandelend door het boerenland, de duinen, het Groene Hart en de Krimpenerwaard."

Regiovertegenwoordiging:
- Groene Hart (Alphen a/d Rijn, Bodegraven-Reeuwijk, Gouda, Kaag en Braassem, Nieuwkoop, Waddinxveen, Zoeterwoude, Zuidplas)
- Waterweggebied (Capelle a/d IJssel, Krimpen a/d IJssel, Maassluis, Schiedam, Vlaardingen)
- Krimpenerwaard
- Rotterdam

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.