Marischa Kip

Fractielid

Marischa Kip, lid Provinciale Staten

Lid Statencommissies Bestuur & Middelen en Ruimte & Leefomgeving, technisch voorzitter Statencommissie Duurzame ontwikkeling
Klik hier voor het volledige overzicht van de woordvoerderschappen van Marischa Kip.

Twitter: @MarischaKip
E-mail: m.kip@statenzh.nl

Persoonlijk: "Ik ben geboren en getogen in Twente. Na mijn studie in Leiden ging ik als jurist werken voor het CDA en verhuisde ik naar Den Haag. Sinds 2008 ben ik advocaat bij een middelgroot commercieel kantoor met advocaten, notarissen en fiscalisten. Het kantoor is gespecialiseerd in civiel recht en staat vele nationale als internationale bedrijven bij. Ik ben zelf met name actief in het faillissementsrecht, het beslag- en executierecht en in de algemeen handelspraktijk."
Lid van het CDA sinds 2003

Ambitie: "De maatschappij verandert in hoog tempo. Dit vraagt van om een dienstbare provincie die openstaat voor vernieuwing, die samenwerkt zoekt en waar nodig haar verantwoordelijkheid neemt. Als Statenlid richt ik mij met name op financiën, zodat we de geformuleerde ambities op onder meer het terrein van energie, economie, cultureel erfgoed en leefbaarheid kunnen realiseren."

Het mooiste aan Zuid-Holland is… "de grote verscheidenheid. Het landschap is heel gevarieerd, met duinen en polders, en waterrijk, met grote stede en prachtige dorpen. Daarnaast is de economie heel divers: industrie, glastuinbouw en logistiek zijn maar een paar voorbeelden. Ook zijn vele onderwijs- en kennisinstellingen binnen onze provinciegrenzen gevestigd."

Regiovertegenwoordiging:
- Duin- en Bollenstreek (Hillegom, Katwijk, Lisse, Noordwijk, Noordwijkerhout, Teylingen)
- Groene Hart (Alphen a/d Rijn, Bodegraven-Reeuwijk, Gouda, Kaag en Braassem, Nieuwkoop, Waddinxveen, Zoeterwoude, Zuidplas)
- Haagse Regio (Leidschendam-Voorburg)
- 's-Gravenhage

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.