Ron van der Jagt

bestuurslid

 

Ron van der Jagt

LinkedIn:  https://www.linkedin.com/in/ronvanderjagt
Twitter:     https://twitter.com/RonvanderJagt
E-mail:      ron.van.der.jagt@lechampion.nl

Persoonlijk
Mijn wortels en geboortegrond in Barendrecht hebben een duidelijke CDA-signatuur.
Mijn opa en oma zongen er in het koor van de gereformeerde kerk. Later ben ik verder opgegroeid in Brabant. Mijn vader was daar ondernemer, terwijl mijn moeder lokaal actief was voor het CDA. Ik studeerde in Utrecht en Rotterdam. Intussen woon ik alweer langere tijd in Rotterdam: eerst in Hillegersberg en nu in de Provenierswijk. Daar heb ik een heerlijk huis uit 1900, vlakbij het CS. Verder ben ik de trotse vader van twee dochters.

Professioneel
In het dagelijks leven ben ik bestuurder in de sport. Ik ben algemeen directeur en bestuurslid van Le Champion, een van de grotere sportorganisaties van Nederland. Le Champion is een vereniging met 20.000 leden en brengt met tientallen sportevenementen op het gebied van fietsen, wandelen en hardlopen jaarlijks zo’n 250.000 mensen op de been. Bekende evenementen van Le Champion zijn onder andere de Dam tot Damloop, de NN Egmond Halve Marathon en de TCS Amsterdam Marathon.

Achtergrond
Eerder was ik ruim vijfentwintig jaar verbonden aan adviesbureaus, waaronder Boer & Croon en Berenschot. Daar adviseerde ik directies en besturen bij organisatievraagstukken op het snijvlak van strategie, marketing en communicatie. Al heel jong werd ik partner en directeur. Zodoende was ik twintig jaar ondernemer in de zakelijke dienstverlening en heb ik kennis, ervaring en relaties in alle sectoren van de samenleving. Zowel in het grote bedrijfsleven als bij de overheid weet ik de weg. Ook ben ik goed thuis in maatschappelijke sectoren als bijvoorbeeld de ouderenzorg, het wonen en het onderwijs.

Maatschappelijk
In alles wat ik doe wil ik bijdragen aan de kwaliteit van de wereld waarin wij leven. In mijn dagelijks werk wil ik zoveel mogelijk mensen - jong en oud - inspireren om te sporten en te bewegen, om bij te dragen aan vitale mensen en een gezonde samenleving. Ook naast mijn werk ben ik bestuurlijk actief, als commissaris en toezichthouder voor maatschappelijke organisaties. Zo ben ik op dit moment onder andere lid van de Raad van Commissarissen bij KWH, het kwaliteitsinstituut van en voor de woningcorporaties, en lid van de Raad van Toezicht bij Rotterdam Festivals / Rotterdam Uitbureau. En ik ben met plezier actief voor het CDA, als lid van het bestuur van Zuid-Holland.

Portefeuille
- crisiscommunicatie
- grote steden strategie

Contactpersoon voor:
- Water Netwerk

Regiocontactpersoon voor:
- Delft
- Den Haag
- Rotterdam
- Zoetermeer

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.