02 februari 2016

Fractievoorzitter CDA Midden-Delfland legt functie neer

Naar aanleiding van de gebeurtenissen rond de herbenoeming van burgemeester Rodenburg heeft fractievoorzitter Kees van der Vaart van het CDA besloten om niet verder te gaan als raadslid van de gemeente Midden-Delfland.

Bij de herbenoeming van de burgemeester zijn in het proces een aantal zaken niet goed gegaan. Daarom heeft de stemming tot een ongewenste uitslag geleid. De CDA-fractievoorzitter ziet zijn rol in dat proces als motivatie om zijn functie neer te leggen.

Na de stemming in de raad heeft Van der Vaart zich volledig gericht op herstel van de uitkomst van de stemming.  Hij zegt blij te zijn dat dit er aan bijgedragen heeft dat snel duidelijk werd dat burgemeester Rodenburg toch door kan gaan in een derde termijn.  Direct daarna heeft hij in een open en constructief gesprek met de burgemeester zijn excuses aangeboden en medegedeeld dat hij zal stoppen als raadslid.

Van der Vaart heeft de afgelopen 6 jaar met veel energie en inzet gewerkt aan alle zaken die in het belang zijn van de mooie, landelijke gemeente Midden-Delfland. Het CDA Midden-Delfland bedankt hem voor deze 6 jaar.

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.