19 mei 2020

Frank ten Have volgt overleden Hans Horlings op als CDA wethouder Midden-Delfland

CDA Midden-Delfland maakt vandaag bekend dat Frank ten Have de opvolger wordt van Hans Horlings. Wethouder Horlings is recent overleden als gevolg van het Coronavirus. Daar waar het verdriet over het overlijden van Hans Horlings nog steeds voelbaar is, is het goed dat ten Have de vacante post van wethouder in gaat vullen. Continuïteit in het bestuur van Midden-Delfland is immers juist in deze moeilijke tijd belangrijk.

CDA fractievoorzitter Rob Zwaard ziet samen met zijn fractieleden en het CDA afdelingsbestuur uit naar de samenwerking met Frank.” Het is niet het moment om te zeggen dat we blij zijn, maar zijn aantreden is goed voor onze gemeente. Wij zijn er van overtuigd in Frank ten Have een kundig bestuurder aan te trekken die zijn weg in Midden-Delfland snel zal gaan vinden. In onze gesprekken is gebleken dat Frank over een schat aan ervaring beschikt en ook nog eens een CDA’er in hart en nieren is”, aldus fractievoorzitter Zwaard.

Ten Have is evenals Horlings afkomstig uit Voorschoten heeft een lange staat van dienst. Hij was lange tijd raadslid en wethouder in Voorschoten (1982-1996). Daarvoor was hij actief in zowel het CDJA als het CDA en was tijdens zijn studie persoonlijk medewerker van diverse Kamerleden. Ten Have studeerde af in Rotterdam (economie, specialisatie overheidsfinanciën).

Tot 1 juni is ten Have partner bij Deloitte en actief op het gebied van ruimtelijk-economische ontwikkeling. Hij heeft uitgebreide ervaring bij de overheid als adviseur op het gebied van gebiedsontwikkeling en grondexploitaties. Hieraan voorafgaand was ten Have werkzaam bij het Ministerie van Financiën. De afgelopen jaren is ten Have betrokken geweest bij opdrachten bij vele gemeenten en provincies op het gebied van regionale programmering, grondbeleid, en risico’s maar ook op het vlak van gemeente financiën.

Frank Ten Have is 60 jaar oud, is getrouwd en heeft drie kinderen.

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.