18 december 2013

CDA: Ieder CPO-initiatief serieus onderzoeken

CDA Molenwaard wil dat het college van ieder CPO-initiatief vanuit de Molenwaardse dorpen de mogelijkheden serieus onderzoekt. Een motie met deze oproep werd dinsdagavond raadsbreed gesteund.

Zowel in Streefkerk als in Langerak-Nieuwpoort hebben starters onlangs een initiatiefgroep gevormd met het doel in hun dorp een project via collectief particulier opdrachtgeverschap (CPO) van de grond te krijgen. Het CDA wil dat deze en ook toekomstige initiatieven vanuit de Molenwaardse samenleving de ruimte krijgen. “Dat begint met een positieve houding van het college tegenover deze initiatieven en de wil om de haalbaarheid van ieder initiatief serieus te onderzoeken,” vindt CDA-raadslid Ad van Rees. “Wij zijn blij dat de raad deze oproep aan het college unaniem heeft gesteund.”

Bij CPO neemt een groep starters zelf de rol van projectontwikkelaar op zich. Doordat de woningen tegen kostprijs worden gebouwd, zijn ze ook beter betaalbaar voor starters. Eerdere CPO-projecten in Groot-Ammers en Wijngaarden bleken al succesvol.

U kunt de aangenomen motie over CPO-initiatieven hieronder downloaden.

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.