21 november 2015

CDA steunt verlenging opvang vluchtelingen in Bleskensgraaf

De gemeenteraad heeft op woensdag 18 november unaniem ingestemd met het met 8 weken verlengen van de crisisnoodopvang in Bleskensgraaf. In het dorp worden sinds 29 november 30 mensen uit Eritrea met een warme gastvrijheid opgevangen.  

Ook de CDA-fractie steunde het verlengen van de opvang. CDA-raadslid Jonette Korevaar: “Opvallend is het enorm grote draagvlak voor deze opvang. Uit alle gesprekken met inwoners, vrijwilligers, maar ook uit de nieuwsbrieven en informatie van de gemeente klinken positieve berichten. We zijn met elkaar blij dat we op deze manier iets kunnen betekenen voor een groep vluchtelingen.” 

Het college heeft vanaf het begin de gemeenteraad en de inwoners betrokken bij de plannen. De opvang is zorgvuldig opgestart met veel vrijwilligers, medewerkers en beveiliging. Inmiddels is er een band met de groep en er is een ritme in de activiteiten. Vanuit de regio en van het COA is de vraag gekomen om deze opvang te verlengen. Jonette Korevaar: “Er is een groot draagvlak, er is nog steeds erg veel noodopvang nodig en we willen graag voorkomen dat deze mensen elders weer opnieuw moeten beginnen.”

Het CDA heeft wel aandacht gevraagd voor de zakelijke kant: “Blijf kritisch op wat nodig is, dring aan bij de regio en het COA op een eerlijke en reële vergoeding voor de kosten, werk goed samen met de vrijwilligers en wees creatief in oplossingen. Kortom, we doen dit op z’n “Molenwaards” stelde Jonette Korevaar

Alle info op de website van Gemeente Molenwaard:https://www.gemeentemolenwaard.nl/mozard/!suite05.scherm1070?mNwb=14146&mNwc=21&mArc=0

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.