11 april 2016

CDA wil opheldering over aanrijtijden politie

CDA Molenwaard wil weten waarom de politie in Molenwaard nog steeds in drie van de tien gevallen te laat komt. Maatregelen die vorig jaar waren aangekondigd lijken niet te werken.

CDA-raadslid Mark den Boer stelde ruim een jaar geleden ook al vragen over de aanrijtijden. Ook toen was de politie in Molenwaard in drie van de tien spoedgevallen niet binnen een kwartier ter plaatse. De burgemeester verwachtte toen dat de norm van 85% in het vervolg wel gehaald zou worden door een nieuwe aanpak van de politie. Wijkagenten en politievrijwilligers zouden ook worden ingeschakeld voor spoedmeldingen. Ook zou het nieuwe basisteam Alblasserwaard-Vijfheerenlanden 24 uur per dag een extra surveillanceauto beschikbaar hebben.

Uit cijfers van de politie over het afgelopen jaar blijkt dat de politie in Molenwaard nog steeds maar bij 67,9% van de spoedmeldingen op tijd was. Mark den Boer: “Ten opzichte van 2014 is er dus niets verbeterd. Het lijkt er op dat de nieuwe aanpak van de politie dus niet werkt. De aanrijtijden waren en zijn voor ons nog steeds van zorgelijk niveau.”

Het CDA heeft de burgemeester gevraagd of de nieuwe aanpak van de politie daadwerkelijk goed is doorgevoerd en wat hij er aan gaat doen om de norm in het vervolg wel te halen. Ook wil de fractie weten of het klopt dat de aanwezigheid en zichtbaarheid van wijkagenten op straat minder is geworden doordat zij naast hun reguliere werk nu ook voor spoedmeldingen worden ingeschakeld.

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.