09 februari 2016

CDA wil voetveer Nieuw-Lekkerland - Lekkerkerk behouden

Het CDA heeft, evenals de rest van de gemeenteraad, ingestemd met de aankoop van de aanlegsteiger, pontons en het wachthuisje van het voetveer van Nieuw-Lekkerland naar Lekkerkerk. De aanbesteding van de veerverbinding moet later dit jaar nog wel plaatsvinden.

CDA-raadslid Mark den Boer: “Met meer dan 200.000 overzettingen per jaar is het een belangrijke OV-verbinding. Deze is van groot maatschappelijk belang. Nu niets doen kan het einde van de veerverbinding betekenen. Dat is wat wij niet willen. Daarom is het CDA bereid het risico te nemen en, in afwachting van de aanbesteding van de veerverbinding, de oevervoorzieningen alvast voor 25.000 euro aan te kopen.”

Het CDA ziet met deze aankoop ook kansen voor de toekomst. Mark den Boer: “Als eigenaar van de oevervoorzieningen zijn we partij aan tafel. Daardoor kunnen we ook de kansen voor de toekomst inbrengen. Zo zou het mooi zijn als er een Waterbusverbinding naar Rotterdam kan worden gerealiseerd. Ook zien wij op deze locatie kansen voor aanlegmogelijkheden voor de pleziervaart en de realisatie van extra fietsknooppunten voor fietsers die van de overkant van de Lek komen.”

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.