20 oktober 2016

Frank Meerkerk kandidaat wethouder Molenwaard

De CDA-fractie in Molenwaard draagt huidig fractielid Frank Meerkerk (39) voor als kandidaat wethouder. Hij gaat Dirk Heijkoop opvolgen die is voorgedragen als burgemeester van Hardinxveld-Giessendam.  

Frank Meerkerk is sinds 2010 gemeenteraadslid voor het CDA. Hij is getrouwd, woont in Ottoland en heeft fiscale economie gestudeerd aan de Erasmus Universiteit Rotterdam.

Fractievoorzitter Ad van Rees is blij met een opvolger uit de eigen gelederen. “Frank is een echte Alblasserwaarder. Hij is ondernemend, een goede netwerker en deskundig op het gebied van financiën en ruimtelijke ordening. Dat zijn precies de portefeuilles waar Dirk Heijkoop nu als wethouder verantwoordelijk voor is. Frank past dus perfect op deze plek.”

Frank Meerkerk kijkt er naar uit de uitdaging aan te gaan. “Het zijn mooie portefeuilles die passen bij mijn kennis en ervaring. De mogelijke herindeling met Giessenlanden maakt dat onze gemeente een uitdagende periode voor de boeg heeft. Ik pak graag de handschoen met het college op om daar een succes van te maken.”

De beëdiging van Dirk Heijkoop als burgemeester staat gepland op 17 november. De benoeming van Frank Meerkerk tot wethouder kan dan plaatsvinden in de gemeenteraadsvergadering van 22 november.

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.