29 september 2014

Provinciale en landelijke CDA-politci op bezoek in de regio

Op vrijdagmiddag 3 oktober bezoekt een delegatie van Zuid-Hollandse CDA’ers, waaronder lijsttrekker voor de Provinciale Statenverkiezingen Adri Bom,  Tweede Kamerlid Peter Oskam, gedeputeerde Govert Veldhuijzen en verder vanuit Provinciale Staten fractievoorzitter Hans Démoed en andere Statenleden een aantal projecten van het Gebiedsplatform Alblasserwaard/Vijfheerenlanden.

Het Gebiedsplatform wordt gevormd door 26 organisaties uit het maatschappelijk middenveld van de Alblasserwaard/Vijfheerenlanden die door middel van activiteiten en projecten de regio verder ontwikkelen en versterken.

Het bezoek start om 13.00 uur in het Streeknatuurcentrum Alblasserwaard in Papendrecht waar een toelichting wordt gegeven op de projecten van de gebiedscoöperatie Alblasserpoort. Vervolgens wordt een bezoek gebracht aan de Achterkade tussen Noordeloos en Langerak. Het herstel van deze en andere historische kades wordt gerealiseerd samen met de provincie Zuid-Holland. Tenslotte wordt op boerderij Gijbeland in Bleskensgraaf rond 16.00 uur het bezoek afgesloten met een gesprek met het kernteam van het Gebiedsplatform en vertegenwoordigers van de verschillende organisaties.

Het CDA Zuid-Holland gaat met regelmaat met een brede delegatie op bezoek in de provincie om op deze wijze de krachten te bundelen van de CDA politici in Tweede Kamer, Provinciale Staten, regio’s en de gemeenteraden.

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.