08 november 2013

Vervolgbijeenkomst over starterswoningen in Streefkerk

Er komt nog dit jaar een vervolgbijeenkomst voor de mensen die zich hebben gemeld als geïnteresseerde voor een cpo-project in Streefkerk. Dat is de uitkomst van de informatieavond van CDA Molenwaard van afgelopen donderdag.

Meer dan dertig jonge inwoners van Streefkerk kwamen donderdagavond naar dorpshuis De Vijf Lelies om meer te weten te komen over woningbouw via collectief particulier opdrachtgeverschap (cpo).  Bij cpo neemt een groep starters zelf de rol van projectontwikkelaar op zich. Doordat de woningen tegen kostprijs worden gebouwd, zijn ze ook beter betaalbaar voor starters.

CDA-fractievoorzitter Arjan Kraijo: “Op de avond zelf hebben zich bij mij al elf personen en/of stellen gemeld die serieus geïnteresseerd zijn om een cpo-project in Streefkerk van de grond te krijgen. Nog dit jaar wil ik met deze mensen, een cpo-adviseur en iemand van de gemeente om de tafel om te kijken of we een traject kunnen opstarten, te beginnen met het oprichten van een kopersvereniging. Daarna moeten de jongeren het stokje zelf overnemen. Want dat is de kern van cpo: dat jongeren zelf met elkaar aan de slag gaan.“

Mensen die niet bij de bijeenkomst waren en meer informatie willen of ook geïnteresseerd zijn kunnen contact opnemen met Arjan Kraijo, tel: 06-24231867 of arjan.kraijo@gemeentemolenwaard.nl.

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.