28 april 2014

Lang leve de koning!

Onze Koning vierde zijn verjaardag. Heel Nederland vierde het zaterdag met hem mee. Hij doet het goed, onze Koning Willem Alexander. Zo vindt 90% van de Nederlanders. Een mooie prestatie.
We waarderen zijn menselijke maat, zijn vriendelijkheid, zijn verbindende woorden en zijn vermogen om mensen op hun gemak te stellen. Logisch dat zo'n koning op handen gedragen wordt.

Wat ik niet snap is dat er in Nederland tegelijkertijd nog een enorm populaire man rond loopt die het tegendeel van dit alles is. Ik las net dat de PVV onder leiding van Geert Wilders virtueel (gelukkig) de grootste partij van Nederland is. Iemand die op basis van angst, verdeeldheid zaait onder de Nederlanders, iemand die grote groepen Nederlanders en mass in het verdachtenbankje plaatst en die geen oog heeft voor de schoonheid van verscheidenheid. Wonderlijk hoe grote groepen Nederlanders aan de ene kant de samenbindende kracht van het koningspaar waarderen en vervolgens achter een verdeeldheid zaaiende PVV aan kunnen lopen.

Het is volgens mij nooit goed om zonder goed na te denken achter een groep of een leider aan te lopen. De mens heeft het vermogen gekregen om zelfstandig na te denken. Gebruik die vrijheid om na te denken en zelf keuzes te maken. Stel jezelf de vraag; in wat voor samenleving zou ik willen wonen? En vervolgens de vraag; wat kan ik bijdragen om die samenleving vorm te geven. Als we allemaal deze vraag zouden stellen en er naar zouden handelen.... Wat zou het mooi zijn in een Nederland te wonen waarvan 90% van de Nederlanders zegt zeer tevreden te zijn met hoe het gaat. Werk aan de winkel. Doet u mee?

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.