24 maart 2014

Leve onze vrijwilligers!

Afgelopen zaterdag was het weer NL Doet dag. Een dag waarop heel veel mensen in Nederland een dagje meehelpen als vrijwilliger bij instellingen, verenigingen etc., etc. Natuurlijk doen wij vanuit het CDA Molenwaard ook mee aan deze dag en hebben zaterdag o.a. geholpen bij het zwembad De Dompelaar in Groot-Ammers.

De ‘Vrienden van De Dompelaar’ doen vrijwillig heel veel onderhoudswerkzaamheden in en rond het zwembad en worden daarbij gesponsord door het lokale bedrijfsleven. Dankzij hun inzet is het zwembad nog steeds open. Het viel me op dat de groep vrijwilligers die zaterdag bij het zwembad actief was elkaar bijna allemaal al kenden. Niet alleen afgelopen zaterdag, maar op vele andere zaterdagen zetten zij zich in als vrijwilliger voor het zwembad. En zo gaat dat bij veel verenigingen, clubs en instellingen bij ons in Molenwaard. In het weekend en door de week zetten vrijwilligers zich in. Door hun inzet blijven de voorzieningen in de kernen behouden en bestaat er een sterke sociale structuur.

Het is goed dat door NL Doet het vrijwilligerswerk in de schijnwerpers komt te staan en ik hoop dat de mensen die zich door deze actie voor het eerst als vrijwilliger hebben ingezet hebben ervaren hoe leuk het is en dat het niet bij deze ene zaterdag blijft.

Vanaf deze plek wil ik alle vrijwilligers in Molenwaard hartelijk danken voor al hun werk het afgelopen jaar en wil ik hen veel (vrijwilligers)werkvreugde toewensen voor het komende jaar.

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.