25 april 2018

Antoinette Ingwersen beoogd wethouder voor het CDA

Met de presentatie van het coalitieakkoord, heeft het CDA Antoinette Ingwersen voorgedragen als wethouder van het nieuwe college. Onder haar verantwoordelijkheden gaan vallen: Economische Zaken (inclusief land- en tuinbouw), Energietransitie, Beheer Openbare Ruimte, Verkeer & Mobiliteit, Dienstverlening en Communicatie.

Voor haar politieke carrière heeft Antoinette Ingwersen ruim 25 jaar bij de (Nationale) Politie gewerkt. In de afgelopen jaren stond zij als politiecommissaris aan het hoofd van het landelijk basis politieonderwijs en nauw betrokken bij het MBO en HBO beroepsonderwijs. Daarnaast is zij in verschillende besturen actief geweest om haar steentje aan de samenleving bij te dragen en verantwoording te nemen. “De komende jaren ga ik werken aan betrouwbaar, innovatief en transparant bestuur. Ik ben erg van een goede dialoog. Hierdoor begrijp je beter wat er speelt en hoe je kunt meehelpen aan een oplossing. Dit betekent samenwerken, luisteren, leren en doen wat je zegt. Zo ga ik bouwen aan vertrouwen.”

Ingwersen geeft vooral aan met heel veel enthousiasme aan de slag te gaan: “Er ligt een aantal uitdagende projecten op mij te wachten. Eerst ga ik polshoogte nemen van de huidige situatie en dan gaan we een sterk plan maken. Snel aan de slag én in gesprek , daar heb ik zin in!” Ook fractievoorzitter Kees Egberts (CDA) heeft alle vertrouwen in hun wethouder: “Antoinette is volgens mij de vrouw op de juiste positie. Ze is daadkrachtig, verbindend, luistert goed en komt altijd met een oplossing. Precies wat wij nodig hebben.”

Morgen worden de nieuwe wethouders van de gemeente beëdigd. Daarnaast zal het coalitieakkoord worden behandeld en de nieuwe raadsleden voor de coalitiepartijen worden aangedragen.

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.