07 januari 2021

CDA Raadslid Oana Popa neemt afscheid van Nieuwkoopse politiek

Na een periode van drie jaar in de Nieuwkoopse gemeenteraad, neemt Oana Popa van het CDA afscheid. Popa heeft in 2018 een snelle carrière binnen het CDA gemaakt. Eerst als fractie assistent, daarna als raadslid. Binnenkort verhuist zij naar een andere gemeente waardoor zij haar raadszetel moet opgeven. In een brief naar de gemeenteraad heeft zij haar vertrek aangekondigd.

“Ik vind het bijzonder jammer dat ik geen deel meer zal uitmaken van het aanpakken uitdagingen die de gemeente staan te wachten. Gelukkig heb ik er alle vertrouwen in dat mijn opvolger deze onderwerpen met dezelfde passie zal oppakken.” aldus het CDA raadslid. Popa was in de gemeenteraad woordvoerder op het gebied van sociale zaken, zorg en welzijn en woningbouw. Daarnaast was zij voorzitter van de hoorcommissie voor bestemmingsplannen binnen de gemeente.

In een reactie geeft CDA fractievoorzitter Kees Egberts aan het vertrek van Popa te betreuren: “We gaan Oana missen in de fractie. Met haar kritische blik en enorme enthousiasme heeft Oana een aantal ingewikkelde dossiers opgepakt. Daar heeft zij echt haar eigen stempel op kunnen drukken.”. In de komende periode zal er meer bekend worden over de opvolger van Popa in de gemeenteraad. Volgens Egberts zal dat geen probleem opleveren: “We hebben een geweldige lijst met enorm veel talent”.

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.