27 oktober 2017

Tijd voor een beslissing rondom het Koetshuis!

Wat is de toekomst van het voormalige verzorgingshuis "Het Koetshuis"? Die vraag stelt het CDA aan het College van B&W. Het verzorgingshuis gaat van de ene naar de andere functie, maar een definitieve oplossing lijkt nog niet gevonden.

Het debat rondom het Koetshuis had een korte, maar hevige opleving tijdens de discussie over de opvang van statushouders, maar is inmiddels weer stil komen te vallen. Volgens Nieuwkoops raadslid Arie van Wijk is hoog tijd om hier een beslissing over te nemen. "Vanaf de lente 2016 is er niets meer met het gebouw gedaan" aldus van Wijk. "Zo een belangrijk gebouw verdient een betere toekomst dan de leegstand nu. Zeker op zo een prachtige locatie".

Er is door omwonenden al vaker aangegeven dat de leegstand zorgt voor verloedering en verdere aftakeling van het pand aan de Dorpsstraat. Het lijkt er op dat de Woning Stichting Nieuwkoop momenteel geen concrete plannen heeft voor het Koetshuis en het dus nog een tijdje leeg lijkt te blijven staan.

De inwoners van het dorp Nieuwkoop vragen zich inmiddels af waarom er niets met het Koetshuis gaat gebeuren. Het CDA hoopt -volgens van Wijk- de gemeente tot actie te manen om met het Koetshuis aan de slag te gaan en te zoeken naar een definitieve oplossing voor het pand. 

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.